Dietetycy
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(7)
Forma i typ
Książki
(7)
Publikacje fachowe
(6)
Publikacje dydaktyczne
(3)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(6)
wypożyczone
(1)
Placówka
Czytelnia (Trawiasta)
(6)
Wyp. 121 (Żegańska)
(1)
Autor
Bogdański Paweł
(1)
Brytek-Matera Anna
(1)
Chmurzyńska Agata
(1)
Czapla Michał
(1)
Gromadzka-Ostrowska Joanna
(1)
Kwaśny Adrian
(1)
Lewandowska Agata (dietetyk)
(1)
Mamcarz Artur (1958- )
(1)
Ostrowska Lucyna
(1)
Stachowska Ewa (1966- )
(1)
Szawłowski Andrzej Wiktor (1949- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(7)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(7)
Język
polski
(7)
Odbiorca
Dzieci
(15868)
6-8 lat
(10376)
Młodzież
(7089)
9-13 lat
(6898)
0-5 lat
(6192)
Dietetycy
(7)
Dorośli
(4851)
14-17 lat
(3273)
Szkoły wyższe
(499)
Rodzice
(406)
Szkoły średnie
(330)
18+
(294)
Szkoły podstawowe
(268)
Nauczyciele
(121)
Studenci
(119)
Uczniowie szkół średnich
(85)
Lekarze
(83)
Psycholodzy
(75)
Nauczanie początkowe
(73)
Klasa 1.
(69)
Kobieta
(60)
Menedżerowie
(57)
Poziom podstawowy
(53)
Logopedzi
(52)
Psychoterapeuci
(52)
Pedagodzy
(50)
Szkoły ponadgimnazjalne
(47)
Licea
(46)
Klasa 3.
(41)
Klasa 2.
(37)
Przedsiębiorcy
(36)
Mężczyzna
(32)
Animatorzy kultury
(30)
Przedszkola
(29)
Gimnazja
(27)
Pielęgniarki i pielęgniarze
(26)
Psychiatrzy
(26)
Literaturoznawcy
(24)
Szkoły ponadpodstawowe
(24)
Uczniowie
(21)
Fizjoterapeuci
(20)
Ogrodnicy
(20)
Prawnicy
(20)
Terapeuci zajęciowi
(20)
Terapeuci
(19)
Pracownicy naukowi
(18)
Klasa 4.
(17)
Nauczyciele języka polskiego
(17)
Klasa 7.
(16)
Lekarze specjaliści
(14)
Studia wyższe
(14)
Dziewczęta
(13)
Adwokaci
(12)
B2 (poziom biegłości językowej)
(12)
Ekonomiści
(12)
B1 (poziom biegłości językowej)
(11)
Nauczyciele akademiccy
(11)
Nauczyciele przedszkoli
(11)
Poziom średniozaawansowany
(11)
Pracownicy socjalni
(11)
Radcy prawni
(11)
5-8 lat
(10)
Architekci
(10)
Chorzy na depresję
(10)
Inżynierowie
(10)
Klasa 5.
(10)
Klasa 6.
(10)
Osoby w wieku starszym
(10)
Technikum
(10)
Urzędnicy
(10)
Chorzy na nowotwory
(9)
Pediatrzy
(9)
Pracodawcy
(9)
14-17
(8)
9-13
(8)
A2 (poziom biegłości językowej)
(8)
Aplikanci
(8)
Bibliotekarze
(8)
Nauczyciele nauczania początkowego
(8)
Opiekunki i opiekunowie dziecięcy
(8)
Opiekunki i opiekunowie osób starszych
(8)
Położne
(8)
Pracownicy samorządowi
(8)
Specjaliści ds. marketingu
(8)
Sędziowie
(8)
Alkoholicy
(7)
Klasa 8.
(7)
Kobieta ciężarna
(7)
Księgowi
(7)
Neurolodzy
(7)
Prokuratorzy
(7)
Psycholodzy kliniczni
(7)
Ratownicy medyczni
(7)
Rehabilitanci
(7)
Socjolodzy
(7)
Specjaliści ds. kadr
(7)
A1 (poziom biegłości językowej)
(6)
Chirurdzy
(6)
Chorzy
(6)
Chłopcy
(6)
Temat
Leczenie dietą
(3)
Żywienie chorych
(3)
Aktywność fizyczna
(1)
Choroba Hashimoto
(1)
Diagnostyka medyczna
(1)
Dieta antyrakowa
(1)
Dieta genotypowa
(1)
Dieta odchudzająca
(1)
Dietetyka
(1)
Farmakoterapia
(1)
Fizjologia człowieka
(1)
Genetyka
(1)
Jelita
(1)
Leczenie otyłości
(1)
Mikrobiom człowieka
(1)
Nieswoiste zapalenia jelit
(1)
Niewydolność serca
(1)
Nowotwór
(1)
Nutrigenomika
(1)
Odchudzanie
(1)
Odżywianie
(1)
Otyłość
(1)
Pomoc psychologiczna
(1)
Powikłania (medycyna)
(1)
Profilaktyka onkologiczna
(1)
Profilaktyka zdrowotna
(1)
Psychodietetyka
(1)
Uczucia
(1)
Zaburzenia odżywiania
(1)
Zdrowy styl życia
(1)
Zespół rozrostu bakteryjnego jelita cienkiego (SIBO)
(1)
Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego
(1)
Gatunek
Podręcznik
(4)
Poradnik
(2)
Opracowanie
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Medycyna i zdrowie
(7)
Kulinaria
(1)
Psychologia
(1)
7 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Dieta w niewydolności serca : poradnik dla pacjentów / Michał Czapla, Adrian Kwaśny. - Wydanie I. - Warszawa : PZWL, 2023. - 132, [6] stron : fotografie, ilustracje, wykresy ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Hashimoto : dieta i styl życia w chorobie / Agata Lewandowska. - Warszawa : RM, copyright 2022. - 255, [1] strona : fotografie, ilustracje kolorowe ; 24 cm.
Z każdym rokiem w naszym kraju przybywa osób cierpiących na schorzenia autoimmunologiczne, w tym chorobę Hashimoto. Uważa się, że pięć razy częściej dotyka ona kobiet niż mężczyzn. Pacjentki skarżą się na obniżony komfort życia, problemy skórne, wypadanie włosów, przybieranie na wadze i problemy z płodnością. Czym jest choroba Hashimoto? Jak się ją wykrywa i leczy? Czy kondycja naszych jelit ma wpływ na jej przebieg? Jak styl życia oddziałuje na funkcjonowanie tarczycy? Jakie schorzenia mogą towarzyszyć Hashimoto? A przede wszystkim – jak prawidłowo się odżywiać, gdy ma się problemy z tarczycą? Na te i wiele innych pytań odpowiada Agata Lewandowska, dietetyczka z wieloletnim doświadczeniem. W książce znajdziesz porady dotyczące także diet eliminacyjnych i mnóstwo ciekawych przepisów na dania m.in. bez mleka, bez laktozy, bez pszenicy, bez glutenu i pozwalające zredukować masę ciała.[nota wydawcy].
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żywienie w zaburzeniach mikrobioty jelitowej / redakcja naukowa prof. dr hab. n. med. Ewa Stachowska. - Wydanie I - 3 dodruk. - Warszawa : PZWL Wydawnictwo Lekarskie, 2022. - XXI, [1], 431, [1] strona : ilustracje ; 24 cm.
Temat mikrobioty jelitowej i jej zaburzeń jest obecnie jednym z najbardziej „gorących” zagadnień medycznych. Prace naukowe opublikowane w ostatnich 10 latach, pozwoliły zrozumieć jak znaczny może być wpływ mikroorganizmów jelitowych na procesy fizjologiczne i patologiczne w organizmie człowieka. Wyniki badań pokazują, że zmiany mikrobiomu jelitowego mają wpływ na rozwój schorzeń układu pokarmowego, nerwowego, ruchu i wiele innych. Publikacja porusza zagadnienia dotyczące żywienia w zaburzeniach mikrobioty jelitowej. Są one kluczowe w terapii pacjentów i wprowadzeniu odpowiednich diet o charakterze klinicznym, diet antyzapalnych, diety śródziemnomorskiej. W książce przedstawiono również tak ważny kliniczny aspekt zaburzeń mikrobioty jelitowej, które mogą prowadzić do chorób zapalnych jelita, zespołu jelita drażliwego, niealkoholowej choroby stłuszczeniowej wątroby, SIBO, chorób nowotworowych czy zaburzeń psychicznych.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 615 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 616 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej