Kieżun Bartek (1976- )
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Poradniki i przewodniki
(3)
Dostępność
dostępne
(2)
wypożyczone
(1)
Placówka
Wyp. 25 (Walcownicza)
(3)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Kieżun Bartek (1976- )
(-)
Christie Agatha (1890-1976)
(324)
Drewnowski Jacek (1974- )
(320)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(283)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(275)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(264)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(262)
Steel Danielle (1947- )
(262)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Zarawska Patrycja (1970- )
(254)
Roberts Nora (1950- )
(253)
Zimnicka Iwona (1963- )
(245)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(237)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(237)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Fabianowska Małgorzata
(211)
Mazan Maciejka
(208)
Goliński Zbigniew
(201)
Braiter Paulina (1968- )
(198)
Dug Katarzyna
(198)
King Stephen (1947- )
(195)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Szulc Andrzej
(193)
Gawryluk Barbara (1957- )
(191)
Mosiewicz Maria
(189)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(186)
Skalska Katarzyna
(186)
Szekspir William (1564-1616)
(186)
Goscinny René (1926-1977)
(185)
Lem Stanisław (1921-2006)
(182)
Mortka Marcin (1976- )
(181)
Prus Bolesław (1847-1912)
(178)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(174)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(172)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(168)
Widmark Martin (1961- )
(166)
Supeł Barbara
(165)
Jachowicz Stanisław
(159)
Kraśko Jan (1954- )
(157)
Jansson Tove (1914-2001)
(155)
Siewior-Kuś Alina
(149)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(148)
Popławska Anna (literatura)
(147)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(146)
Możdżyńska Aldona
(146)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(145)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(145)
Tuwim Julian (1894-1953)
(145)
Ławnicki Lucjan
(144)
Pratchett Terry (1948-2015)
(142)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(141)
Spirydowicz Ewa
(141)
Lech Justyna
(138)
Kozak Jolanta (1951- )
(137)
Webb Holly
(137)
Wilusz Tomasz
(135)
Głowińska Anita
(134)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(134)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(132)
Ludwikowska Jolanta
(131)
Rolando Bianka
(131)
Stanecka Zofia (1972- )
(131)
Ross Tony (1938- )
(130)
Marlier Marcel (1930-2011)
(129)
Mickiewicz Adam
(129)
Onichimowska Anna (1952- )
(128)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(127)
Bieroń Tomasz (1963- )
(126)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(125)
Polkowski Andrzej
(125)
Willis Helena (1964- )
(125)
Coben Harlan (1962- )
(124)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(124)
Kroszczyński Stanisław
(122)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(121)
Puszczewicz Marek
(120)
Szeżyńska-Maćkowiak Krystyna
(120)
Włodarczyk Barbara
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Praski Łukasz
(118)
Łoziński Jerzy (1947- )
(118)
Doyle Arthur Conan (1859-1930)
(117)
Dickens Charles (1812-1870)
(116)
Beaumont Émilie (1948- )
(115)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(115)
Palmer Diana (1946- )
(115)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(114)
Mróz Remigiusz (1987- )
(114)
Ochab Janusz (1971- )
(114)
Grisham John (1955- )
(113)
Masterton Graham (1946- )
(113)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Atrakcje turystyczne
(1)
Kuchnia turecka
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kuchnia śródziemnomorska
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje i zwyczaje
(1)
Osobliwości
(1)
Temat: miejsce
Portugalia
(1)
Gatunek
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Książka kucharska
(1)
Przewodnik turystyczny
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Podróże i turystyka
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Italia do zjedzenia / Bartek Kieżun. - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2021. - 302, [2] strony : fotografie ; 28 cm.
"Bartek Kieżun napisał niezwykle pięknie i mądrze o moim kraju. Żałuję, że książka nie może przekazać bezpośrednio smaku i aromatu opisywanych potraw, ale po to trzeba pojechać do Włoch, do czego Italia do zjedzenia znakomicie zachęca." (Tessa Capponi-Borawska)
"Włochy są jak tort wysoki do nieba. Żeby skosztować jego warstw nasączonych przeszłością, potrzeba cicerone na miarę Bartka Kieżuna. Smakosz i erudyta zabiera nas w podróż, w której historia, sztuka i kulinaria prowadzą do źródeł smaku." (Daria Pawlewska)
"Wszystko jest tu autentyczne, sprawdzone, widziane i smakowane. Italia do zjedzenia jest zwiastunem nowej, nie sztampowej kuchni włoskiej – Bartek prezentuje dania, o których pewnie nawet niektórzy Włosi nie mają pojęcia, a także śmiałe, autorskie modyfikacje znanych przepisów. Książkę dosłownie pochłonąłem." (Jacek Szklarek) [źródło opisu: okładka]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Portugalia do zjedzenia / Bartek Kieżun. - Warszawa : Buchmann, 2019. - 286, [2] strony : fotografie ; 28 cm.
"Portugalia do zjedzenia" to połączenie książki kulinarnej i przewodnika po jednym z najczęściej odwiedzanych europejskich krajów. Znajdują się w niej zarówno fantastyczne przepisy, jak i pasjonujące opowieści o historii i sztuce, które sprawiają, że bacalhau, francesinha i pieczone sardynki smakują jeszcze lepiej.
Po sukcesie, jakim okazała się "Italia do zjedzenia", Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej prostocie. [https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4898656/portugalia-do-zjedzenia]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Stambuł do zjedzenia / tekst i zdjęcia Bartek Kieżun. - Warszawa : Buchmann - Grupa Wydawnicza Foksal, 2020. - 286, [2] strony : fotografie kolorowe ; 28 cm.
Bartek Kieżun dociera na styk kontynentów, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, cesarzu Konstantynie i intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani. W jego książce Stambuł do zjedzenia tytułowe miasto to pełne smaków kulinarne królestwo. A, że już od dawna wiadomo, że najlepsze wyprawy to te bez mapy w ręce, dlatego Bartek w Stambule, czasem kierowany intuicją, czasem zapachem, a czasem poleceniami znajomych, dociera do zakamarków nieznanych turystom i historii zapomnianych nawet przez mieszkańców Stambułu. I właśnie dzięki temu powstała książka kucharska pełna opowieści o wielkiej historii, pachnąca olejkiem różanym, karmelem i miodem, wyjątkowa jak turecki dywan. [https://www.platon.com.pl/pl/stambul-do-zjedzenia/produkt-683067082]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej