246047
Książka
W koszyku
To nie ty, to jedzenie. Żywność wkroczyła w nową erę. Większość kalorii, które spożywamy, pochodzi z całkowicie nowego zestawu substancji zwanych żywnością ultraprzetworzoną, czyli taką, która została zaprojektowana, wyprodukowana i zareklamowana tak, aby jak najbardziej uzależniać. Ale czy naprawdę wiemy, jak działa na nasz organizm? Chris van Tulleken, lekarz i osobowość medialna, zabiera nas w podróż po świecie wysokoprzetworzonej żywności i konfrontuje z przytłaczającą rzeczywistością, uświadamiając, że ani ćwiczenia, ani siła woli nie mogą nas uratować. Pokazuje też, co UPF - od angielskiego ultra-processed food - robi z naszymi ciałami, zdrowiem, wagą i planetą (spoiler: nic dobrego).
Status dostępności:
Wyp. 87 (Trawiasta)
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 61 (1 egz.)
Strefa uwag:
Tytuł oryginału: Ultra-Processed People : Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop?, 2023
Uwaga ogólna
Na okładce: Bestseller nr 1 „Sunday Timesa”. Wnikliwe i fascynujące. Michael Mosley. Już nigdy nie spojrzysz tak samo na to, co jesz. Hannah Fry. Właśnie takie książki zmieniają świat. Steven Bartlett.
Tytuł oryginału: Ultra-Processed People : Why Do We All Eat Stuff That Isn't Food... and Why Can't We Stop?, 2023.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Książka dostępna także jako audiobook i e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej