Próchniewicz Dorota
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Odd. dla dzieci (Trawiasta)
(1)
Wyp. 26 (Błękitna)
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Próchniewicz Dorota
(-)
Christie Agatha (1890-1976)
(324)
Drewnowski Jacek (1974- )
(320)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(283)
Chotomska Wanda (1929-2017)
(275)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(264)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(262)
Steel Danielle (1947- )
(262)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Zarawska Patrycja (1970- )
(254)
Roberts Nora (1950- )
(253)
Zimnicka Iwona (1963- )
(245)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Cholewa Piotr W. (1955- )
(237)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(237)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Fabianowska Małgorzata
(211)
Mazan Maciejka
(208)
Goliński Zbigniew
(201)
Braiter Paulina (1968- )
(198)
Dug Katarzyna
(198)
King Stephen (1947- )
(195)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Szulc Andrzej
(193)
Gawryluk Barbara (1957- )
(191)
Mosiewicz Maria
(189)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(186)
Skalska Katarzyna
(186)
Szekspir William (1564-1616)
(186)
Goscinny René (1926-1977)
(185)
Lem Stanisław (1921-2006)
(182)
Mortka Marcin (1976- )
(181)
Prus Bolesław (1847-1912)
(178)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(174)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(172)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(168)
Widmark Martin (1961- )
(166)
Supeł Barbara
(165)
Jachowicz Stanisław
(159)
Kraśko Jan (1954- )
(157)
Jansson Tove (1914-2001)
(155)
Siewior-Kuś Alina
(149)
Dobrzańska-Gadowska Anna
(148)
Popławska Anna (literatura)
(147)
Delahaye Gilbert (1923-1997)
(146)
Możdżyńska Aldona
(146)
Chmielewska Joanna (1932-2013)
(145)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(145)
Tuwim Julian (1894-1953)
(145)
Ławnicki Lucjan
(144)
Pratchett Terry (1948-2015)
(142)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(141)
Spirydowicz Ewa
(141)
Lech Justyna
(138)
Kozak Jolanta (1951- )
(137)
Webb Holly
(137)
Wilusz Tomasz
(135)
Głowińska Anita
(134)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(134)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(132)
Ludwikowska Jolanta
(131)
Rolando Bianka
(131)
Stanecka Zofia (1972- )
(131)
Ross Tony (1938- )
(130)
Marlier Marcel (1930-2011)
(129)
Mickiewicz Adam
(129)
Onichimowska Anna (1952- )
(128)
Stelmaszyk Agnieszka (1976- )
(127)
Bieroń Tomasz (1963- )
(126)
Królicki Zbigniew A. (1954- )
(125)
Polkowski Andrzej
(125)
Willis Helena (1964- )
(125)
Coben Harlan (1962- )
(124)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(124)
Kroszczyński Stanisław
(122)
Miłosz Czesław (1911-2004)
(121)
Puszczewicz Marek
(120)
Szeżyńska-Maćkowiak Krystyna
(120)
Włodarczyk Barbara
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Praski Łukasz
(118)
Łoziński Jerzy (1947- )
(118)
Doyle Arthur Conan (1859-1930)
(117)
Dickens Charles (1812-1870)
(116)
Beaumont Émilie (1948- )
(115)
Krentz Jayne Ann (1948- )
(115)
Palmer Diana (1946- )
(115)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(114)
Mróz Remigiusz (1987- )
(114)
Ochab Janusz (1971- )
(114)
Grisham John (1955- )
(113)
Masterton Graham (1946- )
(113)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Etnografia
(1)
Gotowanie
(1)
Kuchnia chińska
(1)
Kuchnia śląska
(1)
Temat: miejsce
Chiny
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Podróże Kulinarne : tradycje, smaki, potrawy ; t. 2/K)
Miejsce wydania wg bazy online.
Na stronie tytułowej znak graficzny: Testowane potrójnie.
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata.
Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: "Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce "Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach "Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów "Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni. Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women's Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej