246088
Książka
W koszyku
Odkryj tajemnice dzikich roślin i przygotuj pyszne przetwory prosto z lasu! Czy wiesz, jakie skarby kryje pobliski las, łąka lub ogród? Dziko rosnące rośliny to nie tylko cudowne aromaty, ale i prawdziwa bomba wartości odżywczych Katarzyna Mikulska pokaże ci, jak to naturalne bogactwo wykorzystać w swojej kuchni. W tej książce znajdziesz: przepisy na słodkie i wytrawne przetwory, nalewki, przyprawy i dodatki, dzięki którym odkryjesz zupełnie nowe smaki, a także stworzysz unikalne wersje znanych potraw, zielnik kulinarny z opisami i właściwościami jadalnych roślin, gotowy kalendarz zbiorów – sprawdź, co, gdzie i kiedy zbierać! praktyczne wskazówki, które pomogą ci się odnaleźć w kuchni i w terenie. Aromatyczne pesto z pokrzywy, zakwas z czosnkiem niedźwiedzim, ocet z igliwia sosnowego, dżem z kwiatów lilaka, leśna przyprawa do kawy czy piernika – to dopiero początek naturalnej kulinarnej podróży! źródło opisu: materiały wydawcy
Status dostępności:
Wyp. 87 (Trawiasta)
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 255.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej